ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» : γράμμα προς τους γονείς μπροστά στην εκδήλωση του Συλλόγου

Κυριακή 4 Μαρτίου, 11π.μ., κινηματογράφος OSCAR,  εκδήλωση του συλλόγου για την εκπαίδευση με κάλεσμα σε συλλόγους γονιών, ενώσεις κ.λπ.

 

«Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο απ’ το χέρι

μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι»

Μπ. Μπρεχτ

Αγαπητοί γονείς,

είμαστε οι δάσκαλοι των παιδιών σας

Απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά σε εσάς, τους γονείς των μαθητών μας, γιατί ξέρουμε ότι είμαστε όλοι μας αντιμέτωποι με το ίδιο τσουνάμι που εδώ και δυο χρόνια, καταπίνει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Γιατί στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί και το σχολείο. Γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία για να αντιμετωπίσουμε την ανελέητη επίθεση.

Μετά από το «σεισμό» των τελευταίων δυο χρόνων, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα…

Το υπουργείο παιδείας διαλύει ό,τι είχε απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ό,τι απομένει το ονομάζει «νέο σχολείο»

Το σχολείο που από του χρόνου θα είναι χωρίς καθόλου βιβλία ενώ ήδη φέτος δεν έχουμε χαρτί, μελάνι, καθαριστικά

Το σχολείο των καινούριων συγχωνεύσεων-καταργήσεων και υποβιβασμών

Το σχολείο που μας καλεί να προετοιμάσουμε το παιδί σας να γίνει ο αυριανός άνεργος, γρανάζι ενός συστήματος που θα πληρώνει βασικό μισθό 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, εκπαίδευση… να το προετοιμάζουμε να γίνει φτηνός εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα δουλεύει, όταν και για όσο θέλει ο εργοδότης του… να το προετοιμάσουμε σε δυο τρία κολλυβογράμματα, σε πληροφορίες και δεξιότητες για να στηθεί στην ουρά των υποψήφιων ανέργων…

«Νέο» το σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν για 500 και 700 ευρώ, με το φόβο της απόλυσης, που η υποταγή στις άνωθεν εντολές θα είναι νόμος και η αντίσταση θα θεωρείται αδίκημα…

Αυτό το σχολείο είναι τόσο παλιό όσο κι ο κόσμος τους…

Αγαπητοί γονείς, ελάτε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για να μοιραστούμε σκέψεις κι αγωνίες, όνειρα κι αγώνες, όλοι εμείς που δεν αγαπήσαμε τους γκρίζους τοίχους των σχολείων αλλά ονειρευτήκαμε κι αγωνιζόμαστε για τα φωτεινά χρώματα ενός σχολείου ενιαίου δωδεκάχρονου, των όλων και των ίσων, που θα σέβεται τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, θα τα διδάσκει να εξηγούν τον κόσμο και να τον αλλάζουν, θα τους δίνει ολοκληρωμένα εφόδια, ολόπλευρη γνώση που απελευθερώνει τον άνθρωπο,  ώστε να μπορούν να αναζητούν εργασία όχι ως σύγχρονοι δούλοι αλλά ως ικανοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 email: sylaristo@gmail.com

                                                                                                                                       Αθήνα, 15-2-2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, γραφεία, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ν. 14ο

 

ΘΕΜΑ: Ο λαός καταψήφισε το νέο μνημόνιο! Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη! Νέο συλλαλητήριο Κυριακή 19/2 Σύνταγμα 5.00 μ.μ., Παρασκευή 17/2 συγκέντρωση στην περιφερειακή διεύθυνση ενάντια στις συγχωνεύσεις 1.15 μ.μ., Τετάρτη 22/2 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τους αγωνιζόμενους στο χώρο της υγείας και των νοσοκομείων

 

Επί δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, με μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση και τα ΜΜΕ, μας εκφόβιζαν ότι εάν δεν ψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα θα καταστραφούμε! Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι και εκπρόσωποι των τραπεζιτών, απειλούσαν τον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου ότι εάν δεν σκύψει το κεφάλι, τον περιμένει η καταστροφή. Το κήρυγμά τους έπεσε στο κενό!

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, ο λαός,  κατέκλυσαν όλες τις πόλεις της χώρας και το κέντρο της Αθήνας σε μια τεράστια, πρωτοφανή σε όγκο και μαχητικότητα, διαδήλωση περικύκλωσης της βουλής. Άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με απαράμιλλη αποφασιστικότητα και πάθος έδωσαν το παρόν για να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο που καταβυθίζει το λαό στα έγκατα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Κατά χιλιάδες συνέρρεε ο λαός στους δρόμους, δημιουργώντας κυριολεκτικά αδιαχώρητο. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί που πλημμύρισαν τους δρόμους. Μαζικότατα ήταν τα μπλοκ της εκπαίδευσης και του συλλόγου μας.

 

Ήρωας λαός απέναντι σε βάναυση καταστολή

 

Η συγκυβέρνηση της χούντας κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ για να ανακόψει το ορμητικό λαϊκό ποτάμι, μετά τους εκβιασμούς για χρεοκοπία, χάος, προχώρησε σε όργιο καταστολής, εξαπολύοντας ένα χημικό πόλεμο  στις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωναν με βασικό στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση και να εκκενώσει το κέντρο της πόλης από τους διαδηλωτές. Χρησιμοποιώντας ωμή βία και τόνους δακρυγόνων προσπάθησε να φράξει το ποτάμι της οργής. Ο λαός όμως, δεν υποχώρησε! Παρέμεινε μέχρι αργά στο κέντρο της πόλης, διαδηλώνοντας και αποδεικνύοντας ότι η χούντα που ψήφισε το νέο σφαγείο δεν έχει την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση!

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο μεσαιωνικός εφιάλτης της ολικής καταστροφής και λεηλασίας των εργαζομένων που επέβαλλε η πλειοψηφία των άβουλων και μοιραίων βουλευτών την Κυριακή το βράδυ, ορθώνεται πλέον μπροστά μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να το ανατρέψουμε και να αποτρέψουμε και τα επόμενα ακόμα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Να βγούμε ξανά στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο.

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα!

 

Συμμετέχουμε μαζικά

 

  • την Παρασκευή 17/2 στις 1.15 μ.μ. στον αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Αττικής για να αποτρέψουμε τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις, τους υποβιβασμούς καθώς επίσης και τις μειώσεις των οργανικών θέσεων σε ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

 

  • Την Κυριακή 19/2 στη νέα παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 5.00 μ.μ.

 

  • Τρίτη 21/2 κινητοποίηση στις 1.30 στην Α’ διεύθυνση Αθήνας για τα ζητήματα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, υποβιβασμών. Αντιπαλεύουμε με κάθε μέσο την προσπάθεια υποβιβασμού του 1ου δημ. σχ. Ν. Φιλαδέλφειας, ενός σχολείου που απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας της άρνησης των υπευθύνων να λύσουν το κτιριακό πρόβλημα. Το 1ο δημοτικό είναι ένα σχολείο που ταλαιπωρείται πολλά χρόνια εξαιτίας της «προσωρινής» μεταστέγασής του στην αρχή σε δυο διαφορετικά σχολεία (4ο και 6ο) που μόνο προσωρινή δεν ήταν και που κατέληξε στη συστέγαση με το 4ο δημ. σχ. Και οδήγησε σε απίστευτα προβλήματα μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς.

 

  • Την Τετάρτη 22/2 σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τους αγωνιζόμενους χώρους της υγείας που θα βρίσκονται σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση

 

  • Κυριακή 4 Μαρτίου εκδήλωση του συλλόγου για την εκπαίδευση με κάλεσμα σε συλλόγους γονιών, ενώσεις κ.λπ.

 

  • Πέμπτη 15 Μαρτίου εκδήλωση του συλλόγου για το ευρωσύμφωνο, τη δανειακή και την διέξοδο από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων.

 

  • Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την ενημέρωση των γονιών και του λαού με εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις, πανό, γράμμα κ.λπ.

 

  • Συμμετέχουμε στις δράσεις των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές μας

 

  • Συνεχίζουμε το συντονισμό της δράσης μας με συλλόγους-ΕΛΜΕ, το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα

 

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ!

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!