ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

Το Σάββατο 11/2 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων από τους Δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π. Ε. Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου, η Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο σύλλογος εργαζομένων στο «Αττικό» νοσοκομείο, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας. ο σύλλογος ΕΤΕΠ ΤΕΙ Αθήνας, η δημοτικοπολιτική  κίνηση του Αιγάλεω «Ρήγμα στα δυτικά», μέλη του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο του Αιγάλεω, μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Χαϊδαρίου και ο σύλλογος εργαζόμενων στα φροντιστήρια καθηγητών ΣΕΦΚ.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την κοινή δράση και το συντονισμό των σωματείων και τον εργαζόμενων της περιοχής για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει την εκπαίδευση , την υγεία και γενικά τις ζωές μας. Υπήρξαν προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με γενική απεργία διάρκειας και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς και για πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η δημιουργία από τα σωματεία και της συλλογικότητες   ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα συντονίζει τους αγώνες και τις δράσεις στην περιοχή και η πραγματοποίηση δεύτερης συνάντησης τις επόμενες μέρες για προγραμματισμό κοινών δράσεων.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12/2

 

Σε έναν  πρωτοφανή χημικό πόλεμο αναγκάστηκε να προσφύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών , η χούντα των αγορών, για να απαντήσει στους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό ήταν ο στρατιωτικός νόμος και οι ερπύστριες, αφού τα εκβιαστικά διλλήματα περί έλλειψης τροφίμων, δελτίου στο πετρέλαιο, ανυπαρξίας φαρμάκων έπεσαν στο κενό και εκατοντάδες χιλιάδες λαού  πλημμύριζαν τους δρόμους και τις πλατείες. Στην Αθήνα και σχεδόν σε όλες τις πόλεις πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις όχι μόνο των τελευταίων χρόνων των Μνημονίων αλλά και όλων των διαδηλώσεων μετά από αυτή της  απελευθέρωσης του ’44.  Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τα κόμματα που τη στηρίζουν, η Ε.Ε.,  το ΔΝΤ,  το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ, όλοι τους  πανικοβλημένοι,  μη μπορώντας να αντέξουν την έκφραση της οργής και της αγανάκτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  κατέφυγαν για άλλη μια φορά στην πεπατημένη: Στην άσκηση βίας και στην ωμή καταστολή.

Άμεση κλιμάκωση των αγώνων ΤΩΡΑ. Το εργατικό κίνημα και το κίνημα στις γειτονιές να ξεδιπλώσει ένα μπαράζ καταλήψεων δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών και να δυναμώσει την απεύθυνση του στην κοινωνία μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κέντρα αντίστασης και αγώνα. Τα σωματεία άμεσα να οργανώσουν νέα απεργία, να ενοποιήσουν τους αγώνες για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και ΔΝΤ,   για να δοθεί η άμεση απάντηση στην ψήφιση της απεχθούς δανειακής σύμβασης και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PLUS.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!