ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ : ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ

                  ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

 

    Την περίοδο  αυτή , και  ύστερα από την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα,  η διορισμένη από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο , τους διεθνείς πιστωτές της χώρας  και τους εγχώριους τοκογλύφους κυβέρνηση Παπαδήμου διαμόρφωσε ένα καινούριο πακέτο κανιβαλικών μέτρων με το οποίο συνθλίβεται ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο  λαϊκών στρωμάτων , η οικονομία ρίχνεται σε  βαθύτερη ύφεση και η χώρα  σε μεγαλύτερη υποτέλεια και χειραγώγηση από το Δ.Ν.Τ και το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο. Φέρνουν  ένα καινούργιο μνημόνιο  και μια νέα, επαίσχυντη δανειακή σύμβαση , ακόμα χειρότερη από την πρώτη, που υπέγραψε η Κυβέρνηση Παπανδρέου (8/5/2010) αλλά δεν τόλμησε να φέρει να στη Βουλή για ψήφιση.  Με ακόμα μεγαλύτερο κυνισμό και αναλγησία προωθούν μέτρα εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και νεοαποικιακής κατοχής της χώρας. Έχουν κάνει κριτήριο της πολιτικής τους ύπαρξης τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και της Μέρκελ.      

   Συνεχίζουν απτόητοι την κοινωνική καταστροφή που ξεκίνησαν με το πρώτο Μνημόνιο , τις επικαιροποιήσεις  του και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, γυρίζοντας τον κόσμο της εργασίας στον 19ο αιώνα , στην προ Σικάγο εποχή , διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία , καταργούν και το ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας (κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας) , προσπαθούν να ενταφιάσουν οριστικά ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα. Προκλητικά αδιάφοροι για την ανεργία , τη φτώχεια, την καταστροφή , τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλούν, εξακολουθούν να μιλούν για την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού δρόμου , του ευρώ , και της «προσαρμογής» στις απαιτήσεις των αγορών. Την ίδια ώρα η ανεργία ( η επίσημα καταγραμμένη) πλησιάζει το 21% του εργατικού δυναμικού , μετρώντας πια 1.000.000 άνεργους στην Ελλάδα του 2012 , οι άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετές χιλιάδες και οι σιτιζόμενοι  στα διάφορα σισιτια ακόμα περισσότερες χιλιάδες , ενώ η πραγματικότητα των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία της χώρας είναι πια παραδεκτή και από τους ίδιους. Όλα αυτά είναι  όψεις της «ευτυχίας» που έφερε στον τόπο το μνημόνιο , όπως διακήρυττε παλιότερα, με προκλητικό θράσος, ο αντιπρόεδρος της άνομης κυβέρνησής τους.

 

   Το μνημονιακό καθεστώς ενταφίασε οριστικά και τη μεταπολιτευτική δημοκρατία. Μέχρι τώρα έχουν κάνει αρκετές φορές κουρέλια το ίδιο το Σύνταγμα (ψήφιση του Μνημονίου με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία , ψήφιση νόμων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των πολιτών – χαράτσι της Δ.Ε.Η , αντισυνταγματική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ) , ενώ λειτουργεί ένα κοινοβούλιο μόνο και μόνο για να  νομοθετεί  με βάση τους εκβιασμούς της Τρόικας και ανέχεται, με ταπεινωτικό τρόπο,  την επικυριαρχία της στην πολιτική ζωή. Άβουλοι και μοιραίοι οι βουλευτές του μνημονιακού μπλοκ εκτελούν τις εντολές του Πωλ Τόμσεν και τη θέληση της Α. Μέρκελ. 

 

    Στο νέο γύρο λεηλασίας που  ετοίμασαν οι μνημονιακοί  εθνοσωτήρες, μας επιφυλάσσουν  τα ακόλουθα :

 

–           τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και κάθε  ίχνους εργατικού δικαίου. Η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας και τις ωριμάνσεις των μισθών. Στους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι  32% .

 

–           Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων , συνολική μείωση κατά 150.000 μέχρι το 2015

–           Τη δραστική μείωση των συντάξεων, πρώτα των επικουρικών και στη συνέχεια των κύριων.

 

–           Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω των νέων περικοπών

 

–           Την κατάργηση της μονιμότητας και των σταθερών εργασιακών σχέσεων, κατ’ αρχήν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

  Και όλα αυτά σε πρώτη δόση , μιας και ο κ. Σόιμπλε δεν κρίνει αρκετά ούτε και αυτά και τον Ιούνιο η Τρόικα θα επανέλθει απαιτώντας  καινούργια μέτρα.

 

   Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνικό απόλυτης εξαθλίωσης  και υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών. Θεμέλιο αυτού του σκηνικού είναι η νέα δανειακή σύμβαση που βάζει το καθεστώς διαχείρισης των ομολόγων  κάτω από την επικυριαρχία του αγγλικού δικαίου, δικαίου που, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, προστατεύει τα συμφέροντα των δανειστών. Η χώρα στην κυριολεξία μπαίνει κάτω από καθεστώς νεοαποικιακής κατοχής, η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος της θα εκποιηθούν αντί πινακίου φακής για λογαριασμό των διεθνών πιστωτών και του γερμανικού κεφαλαίου. Η νέα δανειακή σύμβαση φέρνει ένα καθεστώς ανάλογο μ’ αυτό του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου του 1898 που κράτησε τη χώρα για δεκαετίες κάτω από την επικυριαρχία των δανειστών ,  μέχρι το 1978.

 

           

 

 

 

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

 

ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ.  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΦΟΒΟ.  

 

 ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ   ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ

ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

 

 

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ , ΤΟ ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

 

 

 

                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

                     Ο                                                                                                             Η

              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

             ΧΡ. ΡΕΠΠΑΣ                                                                              ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΣΧΟΝΑ