Ανακοινώσεις – δράσεις Συλλόγων Π.Ε. – φορέων

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ !

 

Επί δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, με μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση και τα ΜΜΕ, μας εκφόβιζαν ότι εάν δεν ψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα θα καταστραφούμε ! Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι και εκπρόσωποι των τραπεζιτών, απειλούσαν τον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου ότι εάν δεν σκύψει το κεφάλι τον περιμένει η καταστροφή. Το κήρυγμά τους έπεσε στο κενό ! Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και άλλοι τόσοι, τις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι οι κρατούντες, εξαπέλυσαν ένα απίστευτο πογκρόμ τρομοκρατίας από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, με συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων και εφόδους των σιδερόφραχτων μεραρχιών των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΙΑΣ ενάντια στο μαχόμενο λαό. Κι όμως. Το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα δεν κάμπτεται ούτε με συλλήψεις, ούτε με ξύλο, ούτε με δακρυγόνα. Ο λαός έμεινε στους δρόμους, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αμαλίας μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός και τη Λ. Συγγρού, στη Μητροπόλεως, την  Ερμού, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου μέχρι την Ομόνοια και την Πειραιώς, παντού. Αντιστάθηκε με πείσμα και αυτοθυσία στην κρατική τρομοκρατία. Όρθωσε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα !

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο μεσαιωνικός εφιάλτης της ολικής καταστροφής και λεηλασίας των εργαζομένων που επέβαλλε η πλειοψηφία των άβουλων και μοιραίων βουλευτών την Κυριακή το βράδυ, ορθώνεται πλέον μπροστά μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να το ανατρέψουμε και να αποτρέψουμε και τα επόμενα ακόμα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Να βγούμε ξανά στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο.

 

– Όλοι –ες την Τετάρτη 15/2 στις 1.15 μ.μ. στον αποκλεισμό του Υπουργείου Υγείας που διοργανώνει η ΟΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την διάλυση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

 

– Όλοι –     ες την Παρασκευή 17/2 στις 1.15 μ.μ. στον αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Αττικής προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συναισθανθεί τις ευθύνες του και να συμμετάσχει στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις. Να συντονίσει τη δράση του με Ομοσπονδίες και σωματεία ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Ενότητα – Αγώνας – Αντίσταση  – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

 

Για να μην εδραιωθεί η κοινωνία της ζούγκλας

Για να έχουν όλοι δουλειά,  στέγη,  φαγητό,  μόρφωση, υγειονομική  και  φαρμακευτική  περίθαλψη

 
www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

«Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Φέρνουν   τη   χρεοκοπία!

Θέλουν  να  επιβάλλουν την  κοινωνία  της  ζούγκλας!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ζήτημα πρώτο: η νέα δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε για το δημόσιο χρέος: αν θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να πληρωθεί, αν είναι νόμιμο ή παράνομο, αν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα ή αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής του ευρώ, αν είναι αιτία της κρίσης ή ιστορική μορφή της (εγγενούς στον καπιταλισμό) κρίσης υπερσυσσώρευσης, αν είναι του λαού ή διεφθαρμένων πολιτικών και οικονομικών ηγεσιών, αν είναι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, αν οφείλεται στη διεκδικητική κουλτούρα της αριστεράς  ή στο πελατειακό κράτος του δικομματισμού.  Το σίγουρο όμως είναι ότι το δημόσιο χρέος είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Το λένε όλοι. Όχι μόνο η αριστερά και η αντιμνημονιακή δεξιά. Το λέει ο ίδιος ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, υπουργοί του Παπανδρέου, όλοι οι οικονομολόγοι, γερμανικές συντηρητικές εφημερίδες, αμερικανοί αναλυτές, ακόμα και το ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, όσοι υποστηρίζουν τη σύμβαση προσβλέπουν στην αναβολή της στάσης πληρωμών. Κερδίζουν χρόνο και το λένε.

 

Ζήτημα δεύτερο: με μια τεράστια ιστορική ήττα πληρώνουμε την ολιγόχρονη αναβολή της χρεοκοπίας   Οδηγούμε άμεσα τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σε επίπεδα αγοραστικής δύναμης Βουλγαρίας. Οδηγούμε την ανεργία σε ύψη που έχουμε να δούμε από το 1960: ένας στους τρεις μένει άνεργος. Καταργούμε τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και τη μονιμότητα στο δημόσιο. Οδηγούμε σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσω της ύφεσης δημιουργούμε νέα ελλείμματα στο δημόσιο και άρα επιπλέον ανάγκες απολύσεων και νέες μειώσεις μισθών. Ξεπουλάμε σε τιμή όσο όσο τη δημόσια περιουσία, το μοναδικό εργαλείο δηλαδή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της χρεοκοπίας. Δίνουμε στους δανειστές μας ομόλογα αγγλικού δικαίου και παίρνουμε πίσω αυτά που τώρα κρατάνε στα χέρια τους και είναι ελληνικού δικαίου.  Ως λαός πληρώνουμε πανάκριβα μια δανειακή σύμβαση, για την οποία ο εσωτερικός μας αντίπαλος δικαιούται να είναι απόλυτα ευχαριστημένος: στο τέλος της κρίσης όσα αφεντικά επιβιώσουν θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλεύονται μια φτηνή και (πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά) ρημαγμένη  εργατική τάξη.

 

Ζήτημα τρίτο: ο χρόνος αυτός είναι άχρηστος για το λαό και χρήσιμος για τους τραπεζίτες. Η πολιτική μας ηγεσία  δύο χρόνια τώρα δεν έχει οργανώσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, αν και οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές από την αρχή προέβλεπαν την αδυναμία αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και την αποτυχία του μνημονίου  Είναι τόσο ξετσίπωτη που ενώ μας απειλεί  με πείνα και έλλειψη φαρμάκων και πετρελαίου, δεν κάνει τίποτα για να στεγάσει τους άστεγους (σε μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες άδεια σπίτια), για να εξασφαλίσει το φαγητό και τη θέρμανση σε όλους, για να περιοριστούν οι  αυτοκτονίες. Αντίθετα οι Γάλλοι και οι Γερμανοί τραπεζίτες ξεφορτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεφορτώνονται  ελληνικά ομόλογα, έτσι ώστε στην κρίσιμη στιγμή να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι.

 

 

Ζήτημα τέταρτο: η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει για το μέλλον του λαού. Δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Η βουλή βρίσκεται σε ολοφάνερη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση. Οι αποφάσεις αυτής της βουλής δεν δεσμεύουν το λαό. Ο λαός μπορεί και πρέπει να τις αρνηθεί. Ο λαός μπορεί και πρέπει να αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες και να αναζητήσει τις ποινικές ευθύνες για την πορεία των τελευταίων χρόνων.

 

Ζήτημα πέμπτο: οι απειλές περί έλλειψης τροφίμων, πετρελαίου και φαρμάκων καταφύγιο  της δουλοπρεπούς πολιτικής μας ηγεσίας ή εφιαλτικό ενδεχόμενο;  

Η πολιτική ελίτ της χώρας γνωρίζει ότι δεν έχει μέλλον μακριά από τα δεκανίκια του κεφαλαίου και των διεθνών στηριγμάτων της. Γι’ αυτό και δεν διανοείται να τα εγκαταλείψει ακόμη και σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν ούτε να φανταστούν ότι είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς συνεχείς υποκλίσεις στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί. Έχουν δίκιο μόνο για τον εαυτό τους. Για μας, για το λαό, οι υποκλίσεις αυτές σημαίνουν απόλυτη φτώχεια και κοινωνική ζούγκλα.

Πολλοί ανάμεσα στο λαό φοβούνται ότι η φτώχεια και η κοινωνική ζούγκλα είναι προτιμότερες από την πείνα και το κρύο. Ότι είναι καλύτερα να υποταχτούμε στους εκβιαστές – δανειστές μας και να γίνουμε  Βουλγαρία παρά να τραβήξουμε το δρόμο μας και να γίνουμε Αιθιοπία. Με άλλα λόγια αποδέχονται στο ακέραιο τις απειλές της κυβέρνησης  Παπαδήμου.

Ωστόσο ξεχνούν τρία πράγματα.

  • Η πείνα και το κρύο είναι εδώ. Όχι ακόμη για εμάς, αλλά ποιος θα τις σταματήσει έξω από την πόρτα των σπιτιών μας; Αυτοί που μας οδηγούν από αποτυχία σε αποτυχία, γεμίζοντας τους δρόμους άστεγους και πεινασμένους;
  • Από τα δάνεια της τρόικας ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για μισθούς και συντάξεις. Ακόμη και το τελευταίο λεπτό του ευρώ θα δοθεί για εξυπηρέτηση των δανείων. Το 2012 το ελληνικό δημόσιο έτσι κι αλλιώς θα ζήσει αποκλειστικά από τα έσοδα του. Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που απειλούν στις τηλεοράσεις με κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων την επόμενη μέρα, παραποιούν ως συνήθως την αλήθεια.
  • Η αναπόφευκτη χρεοκοπία, αργά ή γρήγορα, δεν θα αντιμετωπιστεί ούτε με την καλοσύνη των ξένων ούτε με την προνοητικότητα και την ευαισθησία του Παπαδήμου και όσων τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Μόνη λύση η πολιτική αφύπνιση όλων μας και η οικοδόμηση δικτύων αλληλεγγύης. Τόσο το ένα όσο και το άλλο θέλουν χρόνο και κόπο.

 

 Ζήτημα έκτο:  Η κοινωνία της ζούγκλας οργανώνεται

Ο αποκλειστικός λόγος εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση και συνολικά στο δημόσιο, είναι οι απολύσεις και η δημοσιονομική «εξυγίανση» – η βαθμολογική εξέλιξη είναι το τυράκι για τους αφελείς που δεν βλέπουν τη φάκα. Ο μεταξύ μας ανταγωνισμός  είναι το όραμα των κυβερνώντων. Όποιος από μας χάσει, απολύεται. Μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές θα βλέπει πια το σχολείο από το πεζοδρόμιο.

 

Ενότητα – Αγώνας – Αντίσταση 

 Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

 

Για να μην εδραιωθεί η κοινωνία της ζούγκλας

Για να έχουν όλοι

δουλειά,  στέγη,  φαγητό,  μόρφωση,

υγειονομική  και  φαρμακευτική  περίθαλψη

 

Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”

Ανακοίνωση του δ.σ. για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Φλεβάρη

H απεργιακή εβδομάδα που ζήσαμε, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φλεβάρη, απέδειξε για άλλη μια φορά την αντίθεση του λαϊκού κινήματος ενάντια στη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, που στηρίζεται από την Τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), αλλά και την συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) έδειξε όλα τα όρια.
Ένα πολιτικό σύστημα κουρελιασμένο από την οργή του κόσμου, προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια, για να υπηρετήσει τις πολιτικές αυτές που καταδικάζουν τον κόσμο της εργασίας σε φτώχεια και εξαθλίωση.
Είναι το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα που έχει ως κυρίαρχη επιλογή την καταστολή και τη βία, ενάντια στο αυξανόμενο λαϊκό κίνημα που ζητάει ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης.
Το πλήθος και το πάθος των απεργών που παρότι χτυπήθηκαν βίαια και αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής  στο Σύνταγμα, φώτισαν ακόμη περισσότερο το δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να βγούμε από το οικονομικοκοινωνικό τέλμα.
Οι διαδηλωτές γύρισαν την πλάτη στους «τρομοκράτες» των συνειδήσεων στα ΜΜΕ. Γύρισαν την πλάτη στα εφιαλτικά σενάρια για την επόμενη μέρα, αντιτάσσοντας την πολιτική τους κρίση, και την αντίστασή τους, απέναντι στους ¨Γκεπμπελισκους» της πληροφόρησης.
H απεργιακή εβδομάδα που επέβαλε το κίνημα, είναι η συνέχεια όλων των προηγούμενων απεργιών που τάραξαν το πολιτικό σύστημα και γέμισαν με αισιοδοξία και οργή τον κόσμο της εργασίας.
Για πολλές ώρες την Κυριακή ο κόσμος παρέμενε στο κέντρο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, αψηφώντας τους τόνους χημικών, τις βόμβες κρότου λάμψης των ΜΑΤ, τους τραμπουκισμούς των φασιστικών δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ, των ασφαλιτών και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών που συμμετείχαν συντεταγμένα στην προσπάθεια διάλυσης και κατατρομοκράτησης των διαδηλωτών.
Μετά τις συγκλονιστικές απεργίες γυρίζουμε σελίδα, δίνεται το σύνθημα της αντεπίθεσης των εργαζομένων. Η συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης και της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, θα πέσει από τη δυναμική του λαϊκού κινήματος, παίρνοντας μαζί της και όλα τα άθλια μέτρα που πέρασε, όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια.
Την ώρα που αναζητούν σωτηρία στην εθνική συναίνεση και στους κοινοβουλευτικούς λόχους εκτέλεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακούστηκε τρανταχτή η φωνή του κόσμου της εργασίας, που πλέον διεκδικεί τον πρώτο ρόλο, απαιτεί να σφραγίσει τις εξελίξεις.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα αγώνα που θα τον πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με συνελεύσεις βάσης και επιτροπές αγώνα και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
ΝΑ φύγουν τώρα όλοι τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Το δ.σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ  ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ

                  ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Την περίοδο  αυτή , και  ύστερα από την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα,  η διορισμένη από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο , τους διεθνείς πιστωτές της χώρας  και τους εγχώριους τοκογλύφους κυβέρνηση Παπαδήμου διαμόρφωσε ένα καινούριο πακέτο κανιβαλικών μέτρων με το οποίο συνθλίβεται ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο  λαϊκών στρωμάτων , η οικονομία ρίχνεται σε  βαθύτερη ύφεση και η χώρα  σε μεγαλύτερη υποτέλεια και χειραγώγηση από το Δ.Ν.Τ και το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο. Φέρνουν  ένα καινούργιο μνημόνιο  και μια νέα, επαίσχυντη δανειακή σύμβαση , ακόμα χειρότερη από την πρώτη, που υπέγραψε η Κυβέρνηση Παπανδρέου (8/5/2010) αλλά δεν τόλμησε να φέρει να στη Βουλή για ψήφιση.  Με ακόμα μεγαλύτερο κυνισμό και αναλγησία προωθούν μέτρα εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και νεοαποικιακής κατοχής της χώρας. Έχουν κάνει κριτήριο της πολιτικής τους ύπαρξης τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και της Μέρκελ.

Συνεχίζουν απτόητοι την κοινωνική καταστροφή που ξεκίνησαν με το πρώτο Μνημόνιο , τις επικαιροποιήσεις  του και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, γυρίζοντας τον κόσμο της εργασίας στον 19ο αιώνα , στην προ Σικάγο εποχή , διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία , καταργούν και το ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας (κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας) , προσπαθούν να ενταφιάσουν οριστικά ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα. Προκλητικά αδιάφοροι για την ανεργία , τη φτώχεια, την καταστροφή , τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλούν, εξακολουθούν να μιλούν για την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού δρόμου , του ευρώ , και της «προσαρμογής» στις απαιτήσεις των αγορών. Την ίδια ώρα η ανεργία ( η επίσημα καταγραμμένη) πλησιάζει το 21% του εργατικού δυναμικού , μετρώντας πια 1.000.000 άνεργους στην Ελλάδα του 2012 , οι άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετές χιλιάδες και οι σιτιζόμενοι  στα διάφορα σισιτια ακόμα περισσότερες χιλιάδες , ενώ η πραγματικότητα των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία της χώρας είναι πια παραδεκτή και από τους ίδιους. Όλα αυτά είναι  όψεις της «ευτυχίας» που έφερε στον τόπο το μνημόνιο , όπως διακήρυττε παλιότερα, με προκλητικό θράσος, ο αντιπρόεδρος της άνομης κυβέρνησής τους.

Το μνημονιακό καθεστώς ενταφίασε οριστικά και τη μεταπολιτευτική δημοκρατία. Μέχρι τώρα έχουν κάνει αρκετές φορές κουρέλια το ίδιο το Σύνταγμα (ψήφιση του Μνημονίου με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία , ψήφιση νόμων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των πολιτών – χαράτσι της Δ.Ε.Η , αντισυνταγματική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ) , ενώ λειτουργεί ένα κοινοβούλιο μόνο και μόνο για να  νομοθετεί  με βάση τους εκβιασμούς της Τρόικας και ανέχεται, με ταπεινωτικό τρόπο,  την επικυριαρχία της στην πολιτική ζωή. Άβουλοι και μοιραίοι οι βουλευτές του μνημονιακού μπλοκ εκτελούν τις εντολές του Πωλ Τόμσεν και τη θέληση της Α. Μέρκελ.

Στο νέο γύρο λεηλασίας που  ετοίμασαν οι μνημονιακοί  εθνοσωτήρες, μας επιφυλάσσουν  τα ακόλουθα :

–           τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και κάθε  ίχνους εργατικού δικαίου. Η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας και τις ωριμάνσεις των μισθών. Στους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι  32% .

–           Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων , συνολική μείωση κατά 150.000 μέχρι το 2015

–           Τη δραστική μείωση των συντάξεων, πρώτα των επικουρικών και στη συνέχεια των κύριων.

–           Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω των νέων περικοπών

–           Την κατάργηση της μονιμότητας και των σταθερών εργασιακών σχέσεων, κατ’ αρχήν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και όλα αυτά σε πρώτη δόση , μιας και ο κ. Σόιμπλε δεν κρίνει αρκετά ούτε και αυτά και τον Ιούνιο η Τρόικα θα επανέλθει απαιτώντας  καινούργια μέτρα.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνικό απόλυτης εξαθλίωσης  και υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών. Θεμέλιο αυτού του σκηνικού είναι η νέα δανειακή σύμβαση που βάζει το καθεστώς διαχείρισης των ομολόγων  κάτω από την επικυριαρχία του αγγλικού δικαίου, δικαίου που, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, προστατεύει τα συμφέροντα των δανειστών. Η χώρα στην κυριολεξία μπαίνει κάτω από καθεστώς νεοαποικιακής κατοχής, η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος της θα εκποιηθούν αντί πινακίου φακής για λογαριασμό των διεθνών πιστωτών και του γερμανικού κεφαλαίου. Η νέα δανειακή σύμβαση φέρνει ένα καθεστώς ανάλογο μ’ αυτό του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου του 1898 που κράτησε τη χώρα για δεκαετίες κάτω από την επικυριαρχία των δανειστών ,  μέχρι το 1978.

 

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ.  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΦΟΒΟ.  

ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ   ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ

ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ , ΤΟ ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                                                         

         Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΧΡ. ΡΕΠΠΑΣ                                                                              ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 5.00 μ.μ.

ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην περικύκλωση της βουλής σήμερα Κυριακή 12/2/2012 για να ΜΗΝ ψηφιστεί το νέο μνημόνιο που οδηγεί το λαό και τον τόπο δυο αιώνες πίσω. Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε πλήρη αρμονία με ΕΕ-ΔΝΤ και κεφάλαιο ετοιμάζουν να περάσουν την υποδούλωσή του λαού και του τόπου με μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας που η τυχόν εφαρμογή τους θα οδηγήσει με ραγδαίο τρόπο στη χρεοκοπία των εργαζόμενων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων καθώς και στην υποθήκευση κάθε σπιθαμής δημόσιου πλούτου στους δανειστές (τράπεζες, μεγάλα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά κεφάλαια, κράτη, ΕΚΤ κ.λπ.).

Χτες, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Παπαδήμος, τα ΜΜΕ, όλο το καλοπληρωμένο προσωπικό, έκαναν μια απίστευτη τρομοκρατική επίθεση κατά του λαού! Μίλησαν για το χάος που θα δημιουργηθεί αν δεν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Δεν είπαν κουβέντα όμως για τον όλεθρο που φέρνει στο λαό το νέο μνημόνιο!!!

 

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!!!

 

Οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πέσουν 22%. Στην πραγματικότητα η μείωση θα είναι απείρως μεγαλύτερη. Ο βασικός καθαρός μισθός θα φτάσει τα 480 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και τα 530 ευρώ για το δημόσιο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι (όπως οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στην εκπαίδευση) θα βρεθούν να παίρνουν 150 και 200 ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει σε βουτιά την κατανάλωση, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και άρα σε εκθετική  αύξηση της ανεργίας. Αυτός είναι όλεθρος!

 

Οι συντάξεις θα καταρρεύσουν! Εκτός από τις δραματικές μειώσεις σε βασικές και επικουρικές, θα υπάρξει πολύ άμεσα νέα επίθεση τραγικής μείωσής τους μια και η ανεργία καθώς και η μείωση των βασικών μισθών θα στερήσει τεράστια έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτός είναι όλεθρος!

 

150.000 απολύσεις στο δημόσιο, 15.000 άμεσα. Αυτός είναι όλεθρος!

Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, η περίθαλψη, θα βρεθούν στο ιστορικά χαμηλότερο σημείο τους. Ο τόπος θα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο! Χωρίς καμία χρηματοδότηση, χωρίς βιβλία, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς υλικά και φάρμακα, με παιδιά πεινασμένα. Αυτός είναι όλεθρος!

 

Όποια οικογένεια έχει ακόμα κάποιες αποταμιεύσεις θα τις καταβροχθίσουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα χαράτσια, οι φόροι, ο ΦΠΑ. Τα δάνεια δε θα μπορούν να αποπληρωθούν, τα σπίτια θα βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό είναι όλεθρος!

 

Και την ίδια στιγμή

 

Το δάνειο θα έχει υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο (από το ελληνικό που ήταν μέχρι τώρα) έτσι ώστε οι δανειστές (τράπεζες, επιχειρήσεις, ΕΚΤ, άλλα κράτη) να έχουν εξασφαλίσει υπέρ τους τις δικαστικές αποφάσεις σε περίπτωση που θελήσουμε να κάνουμε μονομερή στάση πληρωμών.

    Υποθηκεύεται όλος ο πλούτος αυτού του τόπου, ό,τι παράγαμε οι εργαζόμενοι δεκαετίες τώρα αλλά και ό,τι η φύση παρέχει (κτίρια, γη, αέρας, ήλιος, νερό, πλουτοπαραγωγικές πηγές,  υπόγειος πλούτος, τα πάντα) παρέχονται στους δανειστές ως εγγυήσεις.

Τα 130 δις του νέου δανείου που υποτίθεται ότι προσφέρουν με αυτή τη συμφωνία, τα κρατούν να τα διαχειριστούν αυτοί(!!!) σε ειδικό λογαριασμό ώστε να έχουν σιγουρέψει ότι θα αποπληρώνονται τα χρέη, οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια. Δηλαδή μας δανείζουν για να τους επιστρέφουμε τα χρωστούμενα. Ούτε ένα ευρώ από το δάνειο (τα παλιά και το νέο) δεν πάει για τα μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση κ.λπ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα που αναφέρει ότι αν οι προβλέψεις δε βγαίνουν (που είναι φανερό ότι δε θα βγουν με τίποτα) τότε θα πρέπει να παίρνονται νέα μέτρα. Ανακοίνωσαν, μάλιστα, ότι τον Ιούνιο θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 

Θεσσαλονίκη : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

 ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !

Ανυποχώρητη σύγκρουση, ξεσηκωμός, λουκέτο παντού,

 να διώξουμε  Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά, να κατακλύσουμε τους δρόμους της πόλης κι όλοι μαζί, ορμητικό ποτάμι, να δώσουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε την ψήφιση.

Για να μην πούμε αύριο πως «από φόβο χάσαμε».

κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν

Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Σάββατο στις 10π.μ. στην προσυγκέντρωση στην ΚΑΜΑΡΑ. 

Όλοι/όλες την Κυριακή στην προσυγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 4 μ.μ.

Συμμετέχουμε στη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη»: Λαϊκός ξεσηκωμός! Να τους ανατρέψουμε…

Λαϊκός ξεσηκωμός!
Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. καταστρέφουν  τις ζωές μας
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο, κυβέρνηση και δημοσιογραφική αριστοκρατία, ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, μας εκβιάζουν με τον πιο στυγνό τρόπο, να αποδεχτούμε την πλήρη καταστροφή μας κινδυνολογώντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση» μας περιμένει η χρεοκοπία και ο «μεσαίωνας της εξόδου από το ευρώ».Ο στόχος τους: να παγώσει ο λαός, να μην υπάρξουν αντιδράσεις, να γίνουμε όλοι θεατές της πιο τραγικής φάρσας που λέγεται «διαπραγμάτευση» και να ψηφίσουν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας που θα οδηγήσουν στην υποδούλωση και στην εξαθλίωση.
Έτσι με απίστευτο κυνισμό επιδιώκουν να επιβάλλουν μέτρα όπως:
-μείωση κατώτατου μισθού και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κάθε ίχνος εργατικού δικαίου
-άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων
-δραστική μείωση συντάξεων
-κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των νέων περικοπών
-μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, για όσους διατηρήσουν την εργασία τους, στο επίπεδο των 500 – 600 ευρώ μεικτά
Και υπάρχουν τα μέτρα που δε μας λένε: Αν ψηφισθεί η επόμενη δανειακή σύμβαση και προχωρήσει η αναδιάρθρωση που προβλέφθηκε στις 26 Οκτώβρη, όλο το ελληνικό χρέος θα περάσει στο αγγλικό δίκαιο.Οι δανείστριες χώρες θα γίνουν έτσι, δυνάμει ιδιοκτήτες όλης της τωρινής αλλά και μελλοντικής περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή κύριοι τις χώρας.Αυτό εξηγεί τις αρπακτικές διαθέσεις και τον αδυσώπητο εκβιασμό από την τρόικα.Κι έρχονται, όπως έχουν δηλώσει, κι άλλα μέτρα τον Ιούνιο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου πρέπει να φύγει.Θα φύγει μόνο με τον ίδιο τρόπο που έφυγε και η κυβέρνηση Παπανδρέου.Με μαζικούς, μαχητικούς, παλλαϊκούς αγώνες.Μόνο που μαζί της πρέπει να ανατραπεί ολόκληρο το Διευθυντήριο:ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τρόικα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Το χρέος, ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να το ξεπληρώσουμε ακόμα κι αν ξεπουλιόμασταν κι εμείς κι οι μελλοντικές γενιές.Το χρέος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί!
Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά, να κατακλύσουμε τους δρόμους κάθε πόλης κι όλοι μαζί να γίνουμε ορμητικό ποτάμι που θα αποτρέψει τη λεηλασία και την καταστροφή.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
!

Ο λαός του Ζωγράφου στον Αγώνα

ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2,

στις 10.30 π.μ. στην πλ. Γαρδένια

και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δελτίο τύπου σύσκεψης σωματείων και φορέων Ζωγράφου

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στo σχ. συγκρότημα Μακρυγιάννη, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων Ζωγράφου μετά από πρόσκληση του Α΄Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ. Συμμετείχαν : η Στ΄ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, οι Σύλλογοι Γονέων 2ου, 8ου και 15ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΙΛΙΣΟΣ», το Δίκτυο Αλληλεγγύης, οι «Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα», το «Κίνημα στην πόλη», η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», η «Εργατική Αλληλεγγύη», η «Εργατική Αριστερά» και δεκάδες εκπαιδευτικοί και συμπολίτες. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συντονιστεί η δράση όλων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και σε αυτή την κατεύθυνση, να στηριχθεί η Γενική Απεργία και τα κεντρικά συλλαλητήρια, να διοργανωθεί τοπική συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα, να ενταθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στα σχολεία και τις γειτονιές και να επιδιωχθεί ο τακτικότερος συντονισμός των φορέων.

 

Κέρκυρα

Μετά το τέλος της σημερινής πορείας στην Κέρκυρα, κατελήφθη επ’ αόριστο το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με βασικό αίτημα την μη υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Στην κατάληψη συμμετέχουν σχεδόν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του νομού. Αυτή τη στιγμή γίνεται γενική συνέλευση. Καλούμε όλους τους Έλληνες να διεκδικήσουν τώρα Δημοκρατία. Καταλήψεις παντού!

 

Χολαργός
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ, ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.


ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!!!


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου
FB: Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου
BLOGS: 1) 
http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com/
2) 
http://holargos-papagos.blogspot.com/

Κατάληψη των σωματείων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και καλεί όλο τον εργαζόμενο κόσμο και τη συριανή κοινωνία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το απεχθές Μνημόνιο που τη συνοδεύει. Γενικός ξεσηκωμός παντού για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για τη διαγραφή του χρέους και για την ανατροπή του ευρωενωσιακού μονόδρομου.Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης του λαϊκού αγώνα. Τώρα είναι η ώρα  που οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερβούν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο στην προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

Με κέντρο αγώνα την κατάληψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου καλούμε :

Το Σάββατο 12:00 σε πανσυριανό απεργιακό συλλατήριο έξω από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου 
Την Κυριακή 17:00 σε συγκέντρωση -συναυλία στις 17:00 στην πλατεία Μιαούλη 
Τη Δευτέρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο σε πανεργατική συνέλευση συντονισμού δράσης για κλιμάκωση του αγώνα .

Να μην φύγουμε αν δεν φύγουν  

http://sidonistiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_277.html

 

ΕΛΜΕ και Σύλλογος ΠΕ Σάμου: Να σταματήσουμε το έγκλημα! Να μην περάσει το νέο Μνημόνιο!

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10-11 ΦΛΕΒΑΡΗ
Κρίσιμες ώρες και μέρες είναι αυτές για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό μας. Θέλουν να μας στήσουν στον τοίχο! ΔΝΤ-ΕΕ –κεφάλαιο και οι υπηρέτες τους, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της μαύρης συγκυβέρνησης, κάνουν το μεγάλο βήμα. Για να εγκαθιδρύσουν κοινωνικό, εργασιακό μεσαίωνα. Για να δέσουν με αλυσίδες τη χώρα. Για να γίνουν η δουλειά μας, η ζωή μας, τα δικαιώματα μας και το μέλλον των παιδιών μας, θυσία στα ληστρικά συμφέροντα τους. Για να γίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι η ύλη που θα καεί για να σωθεί το σύστημα της βαρβαρότητας, για να επικρατήσει η βαρβαρότητα.
Αρνούμαστε αυτή τη «σωτηρία»! Αρνούμαστε την πείνα των χωρίς φάρμακα γερόντων,  τη σύγχρονη δουλεία, τον κοινωνικό -εργασιακό θάνατο των νέων ανθρώπων από τα 18 τους, τη γενικευμένη εξαθλίωση, τις στρατιές της ανεργίας, τη διάλυση κάθε κοινωνικής υποδομής, το ξεπούλημα κάθε πλούτου της χώρας στα μεγάλα αρπακτικά.
Αρνούμαστε να υποταχτούμε στις δεκαετίες εξαθλίωσης που μας καλούν, αυτοί που πάντα υπηρετούσαν τα συμφέροντα των μεγάλων ληστών στη χώρα, των μεγάλων και σύγχρονων φονιάδων και νεοαποικιοκρατών του πλανήτη.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ- ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ-ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ –ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
Είμαστε κομμάτι του λαού. Θα δώσουμε όσο αγώνα χρειαστεί, κάθε θυσία και δύναμη που απαιτεί αυτός ο αγώνας, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, για να ηττηθεί η βαρβαρότητα και να ανατραπούν οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς της, για να νικήσει ο λαός! Με αυτό το στόχο πρέπει να ενωθούμε και να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όλοι οι φορείς και οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι από το έγκλημα διαρκείας που προωθούν και κλιμακώνουν ΕΕ-ΔΝΤ- κεφάλαιο και τα κόμματα τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ 10,11 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 /2, στις 10πμ , στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ