ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (βλ. αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11 Π.Μ. ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

 

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συμμετέχουμε στην Παναττική απεργία όλων των εργατικών κέντρων και των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα με τρίωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο.

Στις 17 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών. Ενώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις είτε βαφτίζονται εφεδρεία είτε ορθολογική κατανομή προσωπικού, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ΕΣΠΑ, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού.

Ενώνουμε τη δράση μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μια και οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα όπως συμβαίνει και με τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λούκισα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόραση και των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.

 

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με στόχο να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους είλωτες, θηράματα στη ζούγκλα της κερδοφορίας τους.

 

 Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Το εργατικό δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί εντελώς.

Η συγκυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Συνεχίζουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός – τραπεζίτης ωμά και προκλητικά δήλωσε: ή παραχωρείτε ότι έχει απομείνει από την φτώχεια σας, για να κατευνάσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις και τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών ή εσείς ευθύνεστε για την χρεοκοπία της χώρας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας. Γι’ αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν πρωτοφανή επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους συνταγματοποιούνται, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Η ευρωζώνη και η ΕΕ αποκαλύπτονται ως φορείς της πιο άγριας ολοκληρωτικής επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus)  που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και των μέτρων που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ ο τόπος θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευρωκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστάσιων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι», για το δώρο Χριστουγέννων που δεν πήγαν στα παιδιά τους.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ,

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων.

Γι’ αυτό συντονιζόμαστε με κάθε χώρο που αντιστέκεται, με τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, με το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com

Συμμετοχή στην Παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο

Συνάδελφοι

 

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν (το ΕΚΑ με ομόφωνη απόφαση) μετά από πρόταση της συνέλευσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας να ορίσουν ως παναττική απεργία την 17η του Γενάρη. Η πολύμηνη ηρωϊκή απεργία των χαλυβουργών που αναδεικνύεται σε μάχη με μεγάλη συμβολική σημασία, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης αλλά και οι ολοένα και αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, ΑΛΤΕΡ, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, DIANA κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή και απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή διότι οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, οδήγησε τις ηγεσίες των Ε.Κ. να πάρουν αυτήν την απόφαση. Μένουν βέβαια και άλλα Ε.Κ. όπως και αντίστοιχες οργανώσεις ή σωματεία ΔΕΚΟ και του δημοσίου που πρέπει να πάρουν σχετικές αποφάσεις για να αποκτήσει πραγματικά χαρακτήρα γενικής πολιτικής πανελλαδικής απεργίας. Σημειώνουμε ότι η τρόικα επισκέφτεται τις ίδιες μέρες την Αθήνα, απαιτώντας εδώ και τώρα μείωση του εργατικού κόστους μέσω μείωσης του κατώτατου μισθού, κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού κλπ. Σε μια περίοδο που αναμένονται χειρότερα μέτρα για την εργατική τάξη και το λαό που οι φοροεπιδρομές, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, αλλά κυρίως οι νέες μειώσεις μισθών έχει μεγάλη σημασία η απεργία αυτή να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της πρώτης μαζικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στο μπλοκ κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ας μην ξεχνάμε :

–          Το νέο μισθολόγιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Φεβρουάριο υλοποιώντας τη μισθολογική μας λεηλασία και τη βαθμολογική μας υποβάθμιση

–          Τις φοροεπιδρομές στο εισόδημά μας με τα συνεχή χαράτσια κάθε είδους

–          Την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας στην ασφάλιση και την περίθαλψη

–          Την πρωτοφανή εξαθλίωση των νεότερων συναδέλφων με τους μισθούς πείνας, το πάγωμα των διορισμών και την περαιτέρω απαράδεκτη μείωση των συμβάσεων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

–          Το γεγονός ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, στη  συνάντηση που είχε στις 9 Γενάρη, με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Bob Traa, επαναβεβαίωσε  ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης τη μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015.

–          Τις απαιτήσεις των ιδιωτών δανειστών της χώρας και την υπόγεια μεθόδευση να μετατραπούν οι δανειακές υποχρεώσεις σε δάνειο αγγλικού δικαίου με απεχθείς και λεόντιους όρους που θα υποθηκεύουν τη μελλοντική εργασία των επόμενων γενιών αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου !!

Οι απεργοί χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μας καλούν σε κοινό πανεργατικό αγώνα. Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα τους. Να κατέβουμε σε κοινό αγώνα, ανατρέποντας την πρακτική του «διαίρει και βασίλευε», τη βαριά παράδοση του κατακερματισμού και την πολιτική της συναίνεσης και της αγωνιστικής απραξίας. Η 17η Γενάρη, επιβλήθηκε από την ίδια τη βάση των εργαζομένων, είναι και δική μας υπόθεση !

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα και να κηρύξουν 24ωρη απεργία, ώστε να μετατραπεί η 17η Γενάρη σε Γενική Πολιτική Απεργία. Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία σε ενωτική ταξική συγκέντρωση ώστε να ξεπεραστεί ο κατακερματισμός και η διαίρεση του εργατικού κινήματος. Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην Παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου και στη συγκέντρωση με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο (τρεις τελευταίες και τρεις πρώτες ώρες κάθε συναδέλφου στο πρωινό και απογευματινό ωράριο αντίστοιχα).

 

Σύλλογος ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”: Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 17/1

Αρ. πρωτοκ. 7                                                                       Κορωπί 11/1/2012
          ΠΡΟΣ : Δ/νση ΠΕ Αν. Αττ., ΔΟΕ, σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα μέλη,  ΜΜΕ
 
ΘΕΜΑ : Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 17/1
 
Στις 17 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα  καθώς έχει προκηρυχτεί παναττική 24ωρη απεργία από όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας).
Ο αγώνας των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι κοινός ενάντια στη  ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών, στις απολύσεις στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ΕΣΠΑ, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, τη ληστεία με τη φοροεπιδρομή.
 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον ηρωικό αγώνα στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λούκισα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόραση και των ΜΜΕ και στους χιλιάδες εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.
Σε όλους τους εργασιακούς χώρους ξετυλίγεται μια πρωτόγνωρη επίθεση. Απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσων Εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και εκ περιτροπής εργασία, μη καταβολή δεδουλευμενων ακόμα και το δώρου των Χριστουγέννων. Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί από την πολιτική και την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης του μαύρου κυβερνητικού μετώπου και έχουν στην πράξη κηρύξει στάση πληρωμών στους εργαζόμενους. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα!
 
Τα ίδια μέτρα δρομολογούνται και στο δημόσιο τομέα (εφεδρεία – 150 χιλιάδες απολύσεις, αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση, ιδιωτικοποίηση δημόσιων λειτουργιών, μη καταβολή δεδουλευμένων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-ΟΠΑΔ κ.α.). Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ ενώ η δημόσια Παιδεία και Υγεία κατεδαφίζονται.
 
Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με στόχο να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους. Νέος κύκλος εκβιασμών και μέτρων έχει ανοίξει ενόψει της έλευσης της τρόικα στις 16/1. Επιδιώκουν να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση και να πετύχουν νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και τη διασφάλιση των συμφερόντων των διεθνών και ντόπιων τραπεζών – τοκογλύφων για την αποπληρωμή του απεχθούς χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς και δεν πρέπει να  το πληρώσουμε.
Με το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus)  που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν θέλουν να επιβάλουν για πάνω από δέκα χρόνια κοινωνική βαρβαρότητα και την πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.
Η νίκη των χαλυβουργών και όλων των εργαζόμενων που αγωνίζονται θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Θα αποδείξει ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε. Τώρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να γίνει πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν»!
Στο δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», απαντάμε με «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», με αλληλεγγύη, συντονισμό, κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων.
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 11πμ συμμετέχουμε στην Παναττική απεργία και στα συλλαλητήρια, με 4ωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο του κάθε συναδέλφου (πρωινές ή μεσημεριανές ώρες).
 
Θεωρούμε απαράδεκτο ότι σ΄ αυτές τις συνθήκες η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν έχει κανένα απολύτως απεργιακό σχέδιο, αφήνοντας ακαλύπτους τους εργάτες αλλά συμμετέχει σε διάλογο(!!!) με την κυβέρνηση τους εργοδότες και την Τρόικα. Στην ίδια κατεύθυνση και η ΑΔΕΔΥ δεν επιδιώκει να συντονίσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο με αυτούς στον ιδιωτικό τομέα και δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή.
 Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
 
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
 
Διευκρίνηση : Όσοι συνάδελφοι θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη στάση εργασίας του συλλόγου αθροιστικά με τη 2ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ και να καλύψουν απεργιακά όλη την ημέρα – ισοδυναμεί με 24ωρη απεργία. (διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο η στάση εργασίας μίας ώρας καλύπτει 60 λεπτά, έτσι οι 6 ώρες στάση εργασίας αθροιστικά καλύπτουν όλη την εργάσιμη μέρα
                           
                                                             Ο πρόεδρος
                                                      Κώστας Τουλγαρίδης
 
 
Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος “Νίκος Πλούμπίδης”
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ στην Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
(στάση εργασίας 11-2 & 2ωρη διευκολυντική στάση της ΔΟΕ)
(Με το πανό του συλλόγου)
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, συνεχίζει και οξύνει την βάρβαρη πολιτική ενάντια στον κόσμο της εργασίας.
Κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις, υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  επέβαλλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, απαλλάσσοντας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο, διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, με τις προκλητικές δε απανωτές αυξήσεις η πρόσβαση στο φως, στο νερό, στη μεταφορά, θα είναι προνόμιο ελαχίστων πλέον, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στη πόρτα όλων μας, η απόγνωση των νέων δημιουργεί τις σύγχρονες καραβιές της ξενιτιάς. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Το εργατικό δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί και οι εργασιακές σχέσεις «ράφτηκαν» και θεσμοθετήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Η σταθερή, 8άωρη εργασία εξαφανίζεται, η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών αποθρασύνεται, με ανύπαρκτο έως προκλητικό το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών. 
 Η συγκυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας, τριετιών, οικογενειακών και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Συνεχίζουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
 Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας, με στόχο την ανάκτηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Για αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν πρωτοφανή επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους συνταγματοποιούνται, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Η ευρωζώνη και η ΕΕ αποκαλύπτονται ως φορείς της πιο άγριας ολοκληρωτικής επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
 Με τη νέα δανειακή σύμβαση που έχουν αναλάβει να υπογράψουν και των μέτρων που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα αναιρεθούν δικαιώματα και κατακτήσεις 150 χρόνων, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.
 Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία, στο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ, τους απολυμένους του 902, του «κόκκινου» και της «ΑΥΓΉσ» και σε πολλούς άλλους χώρους, και όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστάσιων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι», για το δώρο Χριστουγέννων που δεν πήγαν στα παιδιά τους. Αντιστάσεις και αγώνες που υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο που έχουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές, συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο», ενώ δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία για το συντονισμό των αγώνων. Το γεγονός ότι η ΓΣΣΕ –ΑΔΕΔΥ δεν καλούν σε πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη αποδεικνύει ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς, οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων. Χρειαζόμαστε την αγωνιστική ταξική ενότητα, το συντονισμό των σωματείων και των εργαζομένων σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης. Με την συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, που θα συντονίζονται ενωτικά, αγωνιστικά και θα υπερβαίνουν αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές και τις υπονομευτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Η απεργία στις 17 Γενάρη που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην συνένωση των εστιών αντίστασης. Να ανοίξει το δρόμο για το συντονισμό των αγώνων ώστε να σπάσει με την δύναμη του αγώνα η κατάργησή των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων. Χτίζει την αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις και με την δύναμη και την αντοχή τους φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν όλοι οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούν και να προστατέψουν, την αξιοπρέπειά τους, τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους.
Ο Σύλλογός μας θα εργαστεί για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 Γενάρη, ώστε να αποκτήσει τα ενωτικά, ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι στιγμές και με τη διοργάνωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ταξικής συγκέντρωσης όλων των σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αυτό θα είναι το ισχυρό ταξικό, αγωνιστικό μήνυμα στους αντιπάλους αλλά και μήνυμα ελπίδας και δύναμης προς όλους τους εργαζόμενους.
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ώστε να γίνει η 17η Γενάρη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης. Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.
Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος προκηρύσσει 3 ώρες στάση εργασίας από τις 11 ως τις 2. όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν χρήση και της 2ωρης διευκολυντικής στάσης της ΔΟΕ συμπληρώνοντας συνολικά 5 ώρες στάση εργασίας.  
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΣΙΩΝ- Αντίσταση με όλους τους τρόπους-ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ.

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55, ίση με τον τελευταίο μισθό(100%).
 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα – Ρέππα Πετραλιά, Λοβέρδου.
 Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Όχι στην εμπορευματοποίηση μέσα από τον ΕΟΠΥ, της υγείας.
  1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο.
 Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου νηπιαγωγείου. Κατάργηση του Ν.3518/2007
 ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
 Όχι στα 800 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία. 20 μαθητές ανά τμήμα.15 στο Νηπιαγωγείο και Α΄,Β΄ δ.Όχι την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των νηπίων.
 Κατάργηση των νόμων 2218,2240/94 για την αποκέντρωση(νόμος ΠΑΣΟΚ) και τον «Καλλικράτη»
 Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 15% του ΓΚΠ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή και αντικατάσταση τους με μόνιμους διορισμούς. Διορισμός όλων των αναπληρωτών.

Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525, 2986 και 2640  και νόμου πλαίσιο για ιδιωτικά κολλέγια ΚΕΣ  (νόμοι  Αρσένη-Ευθυμίου- Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου).Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Όχι στη σύνδεση μισθού- απόδοσης-αξιολόγησης. Ελεύθερες Κλαδικές Συλλογικές διαπραγματεύσεις εφ’ όλης της ύλης. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση –χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του «καθηκοντολόγιου». Όχι στο νέο ΔΥΚ. Όχι στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση Αντίσταση στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης, με συλλογικές δράσεις. Όχι στις εξετάσεις στην Ε΄ και ΣΤ΄. Όχι στην Ευέλικτη Ζώνη. Όχι στις παραβιάσεις ωραρίων,  τις υπερωρίες, τις  υποχρεωτικές μετακινήσεις. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Όχι στις αυθαιρεσίες, τις πολλαπλές μετακινήσεις, τις παραβιάσεις των ωραρίων. Δημιουργία ενιαίου συνδικάτου εκπαιδευτικών. Νέα μείωση της συνδρομής στη ΔΟΕ.-Κόψιμο των επιμισθίων και των εξόδων που δεν έχουν σχέση με το κίνημα.

 

Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                                       Ο  Γραμματέας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ                             Αιγάλεω 11-1-12                                             

                                           Προς: – Τα μέλη του Συλλόγου
                                                     – Το Δ.Σ. της ΔΟΕ
                                                
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην 24ωρη Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.
       Στις 17 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών.
– Ενώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις είτε βαφτίζονται εφεδρεία είτε ορθολογική κατανομή προσωπικού, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ΕΣΠΑ, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού.
– Ενώνουμε τη δράση μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μια και οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα όπως συμβαίνει και με τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση.

– Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λούκισα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόραση και των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.

– Κατεβαίνουμε ξανά στο δρόμο για να πούμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι εκπαιδευτικοί δεν σκύψαμε  και ούτε πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι.
– Για να αναδείξουμε άλλη μια φορά τα φοβερά προβλήματα της εκπαίδευσης: διαλυμένες σχολικές επιτροπές χωρίς λεφτά, σχολεία χωρίς θέρμανση και βιβλία, παιδιά νηστικά που λιποθυμούν, κομμένοι μισθοί κλπ.

– Στις 17 Γενάρη απεργούμε μαζί με τους γονείς των μαθητών μας, τους απλήρωτους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. γιατί το καλύτερο μάθημα στα παιδιά μας είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ο ΑΓΩΝΑΣ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

       Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με στόχο να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους είλωτες, θηράματα στη ζούγκλα της κερδοφορίας τους. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, οι κοινωνικές δομές (ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία κλπ) οδηγούνται στη διάλυση. Το εργατικό δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί εντελώς.
       Η συγκυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Συνεχίζουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός – τραπεζίτης ωμά και προκλητικά δήλωσε: ή παραχωρείτε ότι έχει απομείνει από την φτώχεια σας, για να κατευνάσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις και τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών ή εσείς ευθύνεστε για την χρεοκοπία της χώρας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

        Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας. Γι’ αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν πρωτοφανή επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους συνταγματοποιούνται, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.
       Με το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus)  που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και των μέτρων που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ ο τόπος θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευρωκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστάσιων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι», για το δώρο Χριστουγέννων που δεν πήγαν στα παιδιά τους.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

          Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων. Γι’ αυτό συντονιζόμαστε με κάθε χώρο που αντιστέκεται, γι΄ αυτό στηρίζουμε όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, που θέλει να μας γυρίσει αιώνες πίσω.
– Στις 17 Γενάρη ας κάνουμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, το πρώτο βήμα. ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

– Ο Σύλλογός μας, την Τρίτη 17 Γενάρη, συμμετέχει στην 24ωρη Παναττική απεργία, όλων των εργατικών κέντρων και των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα, με ΑΠΕΡΓΙΑ (2 ώρες στάση εργασίας από τη ΔΟΕ + 4 ώρες στάση εργασίας από το Σύλλογο) και σας καλούμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 11.00 π.μ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.
         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                                       Αρ. Πρ.: 16
 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5
 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
 Τηλ. :210 8020697
  Fax: 210 8028620                                                          Μαρούσι 11 – 1 – 2012

                                                             Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας 
                                                Κοινοποίηση: ΔΟΕ,
                                                                         Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

           ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή στην Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου 2012 με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο».

        Στις 17 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών. Ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας για δημόσια δωρεάν Παιδεία με βάση τις αποφάσεις του κλάδου μας και του εκπαιδευτικού λαϊκού κινήματος ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης κ.ά. Ενώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις είτε βαφτίζονται εφεδρεία είτε ορθολογική κατανομή προσωπικού, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ΕΣΠΑ, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού.  
               
 Ενώνουμε τη δράση μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μια και οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, όπως συμβαίνει και με τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λουκίσα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόραση και των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.
Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με στόχο να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους είλωτες, θηράματα στη ζούγκλα της κερδοφορίας τους. 
 Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Το εργατικό δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί εντελώς.
Η συγκυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Συνεχίζουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός – τραπεζίτης ωμά και προκλητικά δήλωσε: ή παραχωρείτε ότι έχει απομείνει από την φτώχεια σας, για να κατευνάσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις και τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών ή εσείς ευθύνεστε για την χρεοκοπία της χώρας.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
       Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας. Γι’ αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν πρωτοφανή επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους συνταγματοποιούνται, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Η ευρωζώνη και η ΕΕ αποκαλύπτονται ως φορείς της πιο άγριας ολοκληρωτικής επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.       
 
Με το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus)  που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ ο τόπος θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευρωκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.
ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
          Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστάσιων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο, γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι», για το δώρο Χριστουγέννων που δεν πήγαν στα παιδιά τους.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων.
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου συμμετέχουμε στην Παναττική απεργία όλων των εργατικών κέντρων και των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα με τρίωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο( τρεις τελευταίες ώρες επί του διδακτικού ωραρίου όσων συναδέλφων εργάζονται στον πρωινό κύκλο και τρεις πρώτες ώρες επί του διδακτικού ωραρίου όσων συναδέλφων εργάζονται στο ολοήμερο), που προκηρύχτηκε από το Δ. Σ. του Συλλόγου μας (στη συνεδρίαση της 11 – 1 – 2012).
Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να συμπορευτεί ο κόσμος της εκπαίδευσης μαζί με τους χιλιάδες γονείς των μαθητών μας που απολύονται, εκβιάζονται, παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                         Ελευσίνα   12 / 1/ 2012 
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                              Αρ.Πρ. : 122 
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                 ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                     ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα     
Πληρ. :Ιακώβου Νένα  
Τηλ. : 6948-566258    
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com                     ΔΣ ΔΟΕ
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου με κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας απ’ το Σύλλογο και 2ωρης απ’ τη Δ.Ο.Ε

        Στις 17 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών. Ενώνουμε τους αγώνες μας ενάντια:
• στις απολύσεις είτε βαφτίζονται εφεδρεία είτε ορθολογική κατανομή προσωπικού,
• στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία,
• στις συμβάσεις ΕΣΠΑ,
• στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. 
           Ενώνουμε τη δράση μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μια και οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα όπως συμβαίνει και με τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λούκισα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόραση και των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες. 
            Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με στόχο να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους είλωτες, θηράματα στη ζούγκλα της κερδοφορίας τους. 
             Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων. 
           Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συμμετέχουμε στην Παναττική απεργία όλων των εργατικών κέντρων και των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα με τετράωρη στάση εργασίας.  Η Δ.Ο.Ε έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ