ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/11 ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – βλ. αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε.

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν χρωστάμε – δεν πληρώνουμε τα χαράτσια ακινήτων

Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ !

Όλοι στον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. 

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα σε πόλεις, χωριά και γειτονιές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν πληρώνουν το χαράτσι γιατί δεν έχουν, δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να πληρώνουν τους απανωτούς φόρους, έκτακτες εισφορές  και χαράτσια που άμεσο στόχο έχουν να ρουφήξουν και τα τελευταία ψίχουλα μισθών και συντάξεων που μας έχουν μείνει και μακροπρόθεσμο στόχο να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες εργαζόμενοι, να μετατραπεί η στέγη σε είδος πολυτελείας.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατέλαβαν το κέντρο έκδοσης  εντολών διακοπής ρεύματος στο Χολαργό (Μεσογείων 190 – 194) «για να μην φύγει καμιά εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μεροκαματιάρη, μικροσυνταξιούχου». Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για κατάργηση των αντιλαϊκών χαρατσιών, είναι αγώνας όλων μας, αφορά την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πληρώσουν τα άδικα χαράτσια.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΕΗ, την Τρίτη 22 Νοέμβρη (Προσυγκέντρωση των Συλλόγων Π.Ε. στις 6 μ.μ. στη στάση μετρό «Εθνική Άμυνα»)

Στου Ζωγράφου : Παρεμβαίνουμε στο δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να στηρίξει όσους κατοίκους του Ζωγράφου δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της τρόικας (προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη πλ. Γαρδένια)

Στους Αμπελόκηπους : Καλούμε όλους τους κατοίκους , εργαζόμενους, συνταξιούχους σε ανοιχτή συνέλευση γα να συζητήσουμε πως οργανώνουμε την αντίσταση στα χαράτσια την Τετάρτη 30 Νοέμβρη 7μμ, στο πολυδύναμο κέντρο του 7ου διαμερίσματος (Πανόμου 59)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας

 Τ. Κ. 10442     Αθήνα

 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072    

  email: sylaristo@gmail.com                                                     Αθήνα, 21-11-2011

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/11 ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22/11/2011 στις 5.30 μ.μ. στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων (μετρό Εθνικής Άμυνας) για να ενισχύσουν και οι εκπαιδευτικοί την κατάληψη των εργαζόμενων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που γίνεται με στόχο να μη φύγει καμία εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο! Για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας

 Τ. Κ. 10442     Αθήνα

 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072    

  email: sylaristo@gmail.com                                                     Αθήνα, 20-11-2011

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, 

          ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

με βάση την έκδοση των νέων χαρατσιών για την κατοικία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ο σύλλογός μας επικαιροποιεί την απόφασή του από τις 19-9-2011 ενάντια στα χαράτσια και προχωρά σε συγκεκριμένες δράσεις για την υλοποίησή της:

α) Συντονισμός με άλλους συλλόγους-ΕΛΜΕ-σωματεία-φορείς και λαϊκές συνελεύσεις για κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών και στην προστασία των καταναλωτών από τη διακοπή του ρεύματος και έκδοση κοινού καλέσματος.

β) Έκδοση κειμένου με οδηγίες και τρόπους υπεράσπισης μαζί με τους παραπάνω φορείς.

γ) Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων στις 24/11 και στο δημοτικό συμβούλιο της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μαζί με άλλους φορείς, ώστε να πάρουν αποφάσεις υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων απέναντι στη λεηλασία των χαρατσιών, όπως έχουν πάρει άλλοι δήμοι της Αττικής.   

Παρακάτω επισυνάπτουμε την απόφαση του συλλόγου μας στις 19-9-2011 ενάντια στα χαράτσια:

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 

Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους το ρεύμα. Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πληρώσουν τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος. Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι.

Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και με τα σωματεία της ΔΕΗ για κοινές δράσεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και προστασίας των συναδέλφων από την κρατική αυθαιρεσία.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πράξει το ίδιο και να συντονιστεί και με άλλες ομοσπονδίες και να οργανώσει σε πανελλαδικό επίπεδο πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την αντίδραση και την άρνησή μας να πληρώσουμε αυτά τα κεφαλικά χαράτσια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι στο μένος της Τρόικας και της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                        Αιγάλεω   21-11-11

           Π . Ε   ΑΙΓΑΛΕΩ                            

                                                        ΠΡΟΣ : – Τα μέλη του Συλλόγου μας.

– Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.

 

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ!!!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!!

 

    Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα σε πόλεις, χωριά και γειτονιές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν πληρώνουν το χαράτσι γιατί δεν έχουν, δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να πληρώνουν τους απανωτούς φόρους, έκτακτες εισφορές  και χαράτσια που άμεσο στόχο έχουν να ρουφήξουν και τα τελευταία ψίχουλα μισθών και συντάξεων που μας έχουν μείνει και μακροπρόθεσμο στόχο να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες εργαζόμενοι, να μετατραπεί η στέγη σε είδος πολυτελείας.

    Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατέλαβαν το κέντρο έκδοσης  εντολών διακοπής ρεύματος στο Χολαργό (Μεσογείων 190 – 194) «για να μην φύγει καμιά εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μεροκαματιάρη, μικροσυνταξιούχου». Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για κατάργηση των αντιλαϊκών χαρατσιών, είναι αγώνας όλων μας, αφορά την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων. Μετά από μήνυση της Διοίκησης της ΔΕΗ, η εισαγγελέας έχει δώσει άδεια στην αστυνομία να εισβάλλει και να συλλάβει όσους βρίσκονται στα γραφεία.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καλεί τους συναδέλφους/ισσες:

να μην πληρώσουν τα άδικα χαράτσια.

– να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»

 ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!

 

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ,

 ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.