Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. για την διαδήλωση της 7/11 και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

 

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Στα έδρανα της Βουλής

 

Οι αναθυμιάσεις από το σάπιο πολιτικό σύστημα, της Λίστας Λαγκάρντ, της διαφθοράς και της υποτέλειας, γέμισαν το κοινοβούλιο. Χτες βράδυ η συγκυβέρνηση (Ν.Δ. – Π.Α.Σ.Ο.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) κέρδισε τον τίτλο της σκληρότερης «εφεδρείας» του ντόπιου κεφαλαίου μεταπολεμικά. Το πακέτο των Μέτρων που έφερε για ψήφιση βαθαίνει την ύφεση, διογκώνει την ανεργία και διαλύει κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα. Καταργεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατρέπει τους μισθούς και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα.

 

Η εκπαίδευση μπαίνει στο στόχαστρο. Αποδομείται το δημόσιο σχολείο, χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, αυξάνεται το ωράριο και οι αναπληρωτές εξορίζονται στη μόνιμη ανεργία. Το εφιαλτικό τοπίο σφραγίζεται από την πλήρη αμφισβήτηση της οργανικής θέσης όπως ορίζεται στο μνημόνιο.

 

Γι’ αυτό η τριανδρία του μαύρου μετώπου έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να περάσουν τα μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες. Μόνος τους δρόμος αποτελεί η πιστή εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., όμως η «αχυρένια» πλειοψηφία των 153 ΝΑΙ δεν μπορεί να κρύψει ότι οι «εθνικοί σωτήρες» βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.

 

Στους δρόμους της ανατροπής

 

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από χιλιάδες διαδηλωτές. Η οργή και η αποφασιστικότητα του λαού να ανατρέψει την κυβέρνηση και τις πολιτικές των μνημονίων και της Ε.Ε. ακούστηκε ηχηρά μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής. Γι’ αυτό η κυβέρνηση πανικόβλητη προχώρησε σε μια άγρια καταστολή με συλλήψεις και πάνω από 100 προσαγωγές. Είναι κυβέρνηση υπό προθεσμία. Δεν τη σώζουν ούτε οι τόνοι των χημικών που έπνιξαν τη διαδήλωση, ούτε η κρατική βία και ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα γέμισε τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η Ξενοφώντος χθες ήταν αποκλεισμένη περιοχή. Η είσοδος των γραφείων της Ομοσπονδίας ήταν γεμάτη ασφαλίτες και ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσέλευση των διαδηλωτών.

 

Ο συνδικαλισμός του χθες

 

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις με δημόσια δήλωση των εκπροσώπων τους ζήτησαν την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με σκοπό τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 48ωρη απεργία ώστε να συντονιστεί ο αγώνας και η λαϊκή οργή για την ανατροπή της κυβέρνησης που καταδικάζει την κοινωνία και την εκπαίδευση στην απόλυτη ένδεια. Όμως η πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε. (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) παραμένει βουβή. Αγκυλωμένη στην ενσωμάτωση της ήττας αρνείται να δώσει το αναγκαίο αγωνιστικό όραμα, ώστε να μπει φραγμός στη βαρβαρότητα. Η ίδια γραφειοκρατική πλειοψηφία που αποφάσισε την απεργία της 12ης Σεπτέμβρη καταγράφοντας τα πιο χαμηλά ποσοστά συμμετοχής σε απεργία στην Ιστορία του κλάδου, αρνείται να συμβάλει με τα αναγκαία απεργιακά βήματα.

 

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις καταγγέλλουν την κρατική  καταστολή. Η βαρβαρότητα των πραιτοριανών της τρόικας εσωτερικού δεν θα κάμψει την αγωνιστικότητα του λαού. Καταγγέλλουν την αδράνεια της πλειοψηφίας της ΔΟΕ που χέρι-χέρι με τις ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο νέο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή-Σύνταγμα την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. ενάντια στον προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός εμπεριέχει την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου! Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί φιλολαϊκά την κρίση. Οι ταξικοί αγώνες είναι η δική μας λύση, για να ανατραπεί συνολικά η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Τώρα οφείλει το εργατικό κίνημα να ξεκινήσει Γενική πολιτική απεργία διαρκείας Συνεχίζουμε με ένα πλατύ, ενωτικό και κοινωνικοπολιτικό, αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο. Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.