Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης: Η «έντιμη» και η «άτιμη» αξιολόγηση (Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ)

Τα επικοινωνιακά τρυκ δεν θα σώσουν το προφίλ του ακαδημαϊκού  δάσκαλου που τόσο έντεχνα καλλιεργεί ο Γ. Μπαμπινιώτης. Ο νέος υπουργός παιδείας δε διαφέρει στο ελάχιστο από την προκάτοχο του. Είναι δέσμιος των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στη σύντομη του παρουσία στα γραφεία της ΔΟΕ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραβεί κανένα νόμο που αφορά την αξιολόγηση, το μισθολόγιο – βαθμολόγιο (2525/97, 2986/02, 3848/10, 4024/11). Μάλιστα σημείωσε ότι είναι υπέρ μιας έντιμης  και μη τιμωρητικής αξιολόγησης, λες και το πρόβλημα είναι η «άτιμη» αξιολόγηση και η τιμωρία και όχι η απόλυση και πειθάρχηση, η κατηγοριοποίηση και η υποχρηματοδότηση,  το μισθολόγιο σφαγείο και η απόλυτη εξαθλίωση, οι χορηγοί και οι ιδιώτες, το «νέο» σχολείο της αγοράς, που η πολιτική της συγκυβέρνησης που μέλος της είναι ο νέος υπουργός, εφαρμόζει.. Επανέλαβε την ύπαρξη των υπερκείμενων νόμων που καθορίζουν τα πάντα βλ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραφειοκρατικός κυβερνητικός κρατικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ που με τη θέση του αλλά και την ανακοίνωσή του για την αξιολόγηση στρώνει το χαλί στη κυβέρνηση για να ξεκινήσει την αξιολόγηση- απόλυση άμεσα. Ανοίγει την κερκόπορτα, το παράθυρο «διαλόγου» με τη κυβέρνηση για να συνδιαλεχτεί τους όρους της σφαγής μας μέσω της αξιολόγησης. Κάτι ανάλογο έκανε και με το νέο μισθολόγιο, όπου καλλιεργούσε το έδαφος για τη σφαγή λέγοντας ότι οι μόνοι που δεν θα πειραχτούν από το μισθολόγιο είναι οι εκπαιδευτικοί μιας και είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι. Η πραγματικότητα όμως του σφαγείου όχι μόνο τους διέψευσε αλλά τους διέψευσε τραγικά για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος του, ο ρόλος που του έχει ανατεθεί είναι ξένος και ενάντιος στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Με τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των τραπεζών και της χούντας των αγορών, της τρόικα και του ΔΝΤ, με τους εκπροσώπους της απόλυτης εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, της διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, τους εκπροσώπους της αξιολόγησης – απόλυσης, της αυτοαξιολόγησης- κατηγοριοποίησης των σχολείων, με τους εκπροσώπους των καταργήσεων-συγχωνεύσεων-υποβιβασμών σχολείων, με τους εκπροσώπους του νέου σχολείου της αγοράς δεν μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε ούτε να αναμένουμε τίποτα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από δαύτους. Οι Γ.Σ., οι επιτροπές αγώνες, οι συνελεύσεις γειτονιάς, οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί της πράξης υπόσχονται ένα πράγμα: οι δρόμοι του αγώνα, οι καταλήψεις, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, ο κοινός δρόμος με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της κοινωνικής βαρβαρότητας θα γεμίσουν από την αγανάκτηση και την οργή της εργαζόμενης πλειοψηφίας ξεκινώντας από τις λαϊκές διαδηλώσεις  και θα μεταφέρουν το εξεγερτικό μήνυμα της επανάστασης του 21.

 

Δήλωση

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

 Παπασπύρου Νίκου 6975308409

 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 

14/03/2012